Kristian Heberg

Kristian Heberg (s. 1988) aloitti kuoronjohdon opiskelun Madetojan musiikkilukiossa Markku Jounelan sekä Rauno Rännälin johdolla ja on sittemmin täydentänyt opintojaan Klemettiopistossa Seppo Murron ja Kari Turusen johdolla suorittaen kuoronjohdon C-tutkinnon kesällä 2009 erinomaisin arvosanoin. Lisäksi Heberg on opiskellut pianonsoittoa mm. Länsi-Pohjan musiikkiopistossa Kemissä sekä musiikin teoriaa ja sävellysä Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Hän on myös osallistunut mm. Pasi Hyökin, Kari Turusen ja Matti Hyökin mestarikursseille.

Heberg toimii taiteellisena johtajana Oulun Kamarikuoron lisäksi Cassiopeiassa sekä Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jusseissa. Hän laulaa myös itse mm. erilaisissa lauluyhtyeissä sekä mm. Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehissä, missä hän on myös Bassoviskaali. Projektiluonteisesti Heberg on laulanut mm. Oulun oopperan kuorossa, sekä useissa eri suurteosten projektikuoroissa kuten Oulu Sinfonian konserteissa sekä musikaaliprojekteissa kuten Jesus Christ Superstar in Concert (Oulun musiikkijuhlat), missä hän toimi myös kuoron harjoituspianistina. Heberg on toiminut korrepetiittorina useissa muissakin produktioissa, kuten Leonard Bernsteinin West Side Storyssa, Oulun kaupungin tilausmusikaalissa Oulun Tuomaa, sekä erilaisissa Requiem-projekteissa (mm. Mozart, Rutter, Jenkins) Oulun seudulla.

Kuoronjohtotehtävien lisäksi viime vuosina on tullut mukaan kuvioihin musiikin säveltäminen. Heberg on säveltänyt mm. kaksi lastenbalettia, Pessi ja Illusia (2012) ja Gangsterien yö (2014) sekä tehnyt tilaussovituksia mm. Pohjan Laulun joululevylle (2011) ja tilaussävellyksen Iin mieslaulajien 50-vuotisjuhliin (2013).

Edustustehtävissä Heberg toimii mm. Suomen laulajain ja soittajain liitto Sulasolissa, missä hän on Sekakuoroliiton ja Sulasolin Oulun piirin varapuheenjohtaja, sekä Sekakuoroliiton taiteellisen toimikunnan jäsen. Lisäksi hän on Suomen kuoronjohtajat ry:n hallituksen jäsen.

Kuva (c) Toni Pallari